2022-02-28

Krig pågår nära oss, i Ukraina. Ryssland är den onda roten som styr i detta och alla är oroade över att det ska bli världskrig. Det talades om i TVn om hur man pratar med barn om krig. I vårt hem är det mer jag som är orolig än mitt barn. Sen tänker jag på hur vi pratar hemma och kanske TVn inte ska stå på konstant med nyheter om kriget när barn är hemma, man får styra det lite. Även vi vuxna orkar inte ta in dessa nyheter dagligen för det är samma nyheter om och om igen. Det är också så mycket större än bara det vi får höra på nyheter eller läsa om. Det handlar om ekonomi, politik, vapenförsäljning, rädsla för de kemiska vapnen och vart ska Ryssland rikta dessa åt för håll. Nej, man grips lätt av lite panik när man börjar tänka på det. Så vi behöver ta lite avstånd ifrån allt. Det som sker kommer att ske oavsett och vi kan inte göra något alls än att fortsätta våra liv.
 
Jag har tagit kontakt med rehab igen, det tog sin tid att lyfta på telefonluren. Behöver ta tag i min artros smärta igen och plus att jag har fått ytterligare smärta som dykt upp från nedre ryggslut och på båda sidorna av skinkorna. Är orolig så att jag inte får artros även i höfter. Men får hela tiden tänka förebyggande när det gäller artros. Plus att jag tagit kontakt med en personlig tränare, en muslimsk syster, som arbetar som coach över nätet. Kanske kan även hon hjälpa mig på något vis. Jag känner mig ibland som ett hopplöst fall, i allafall när det gäller sockerintaget.
 
Men man kanske ska börja där man känner att man klarar av istället så ger det positiva utslag på andra plan til slut...en klok tanke som dykt upp i mina tankar. Det finns ett lugn i den tanken och det skapar inte ångest över att "inte klara av".
Visa fler inlägg