Bön

Jag tänker att det är viktigt att inte ha för höga krav på sig själv som konverterad muslim. Vi kommer trots allt till tro och dessutom till något där vi börjar om från början med väldigt lite kunskap på många olika plan, vi ska lära oss på nytt. Det är stort det som sker inom oss och jag tror inte Gud har så höga krav på oss själva som vi sätter på oss själva. Vi kommer göra fel på vägen när vi lär oss att be. Finns ingen perfekt förutom Gud, Gud har skapat oss mänskliga och det är ok. Om man har för höga krav så är det lätt att det skapar ångest i oss vilket i sig blir ju något destruktivt för oss. Vi ska vara lättsamma för att kunna vandra på vägen.

Jag själv har i en period nu "gett upp" bönen mycket pga att jag känner hopplöshet i hur jag ska kunna memorera bönen. MEN jag glömmer bort att jag till och med lärt mig första delen av bönen på arabiska och hur stort är inte det. Det är svårt och det känns svårt och speciellt nu när jag varit utmattad plus har dyslexi så känns det som att min hjärna inte kan memorera. Jag bara kan inte få in det i huvudet. Har känt mig "dålig" för att jag inte bett men det kanske bara är så att jag behövt vila och att jag nu är redo för att ta nya tag. Jag får inte vara för hård mot mig själv. Jag gör så gott jag kan och det duger bra. Tror ni inte Gud är överlycklig över att jag blivit muslim? Tror ni inte Gud är nöjd med hur jag kämpar med att lära mig mer om religionen och bönen? Jag tror så. Jag tror Gud ser varje steg jag tar och jag själv är så tacksam till att jag ÄNTLIGEN konverterade. Det är det bästa som hänt mig och djupt inom mig kan jag önska att jag konverterat som ung redan. Men det tog den tiden de tog att komma hit.

Vi kan skapa så mycket stress åt oss själva i detta samhälle. Och jag är på något vis också glad över att jag valt lite ensamhet nu när jag konverterat för det finns en hel del strikta religiösa människor där ute som är hårda och det är inte vad jag behöver ju nu. Jag behöver bomull omkring mig som en nyfödd. Jag behöver kärlek och ödmjukhet och inte någon som slår mig i huvudet med dömande eller kritik. Det räcker med min egna lilla familj och det finns massor av kärleksfulla konvertiter att följa på youtube. 

Länkar som kan hjälpa

App att ladda ner som kan hjälpa dig på vägen att be

(null)





Visa fler inlägg