att välja

Lyssnade på en vän via liveklipp på insta. Hon talade om vikten av att inte bry så mycket om vad folk tycker och tänker. I bland tappar jag bort det där, att jag helt plötsligt börjar bry mig... Folk pratar och kommer alltid prata. En del kommer av ren ondska eller bitterhet prata illa om andra och om mig. Ska man orka bry sig, ska man lägga tid på att bry sig om det. Inte det minsta. Som hon sa kvinnan "om jag tycker om en klänning så ska jag bära den oavsett vad någon annan tänker eller tycker".
 
En annan tanke om vi omger oss med människor som ger oss positivt kraft så blir vi starka medan om vi omger oss med människor där vi inte duger som vi är så tar det vår kraft. Människor kan föra oss fram eller hålla oss tillbaks. Vi kan välja människor som ska stärka oss.
 
Vi har ett eget val att välja det som är gott för oss.

Kroppen

Såg ett foto på mig själv och genast blev jag deppad och nere. Såg bara hur tjock och eländig jag ser ut. Jag blev så ledsen. Konstigt hur det bara vänder på några sekunder, från att älska sig själv till att hata sin egna kropp. Samhällets kroppsideal som kommer över en som en ångest. Det golvar en totalt. Men bortsett från det så har jag haft en underbar dag tillsammans med min fina man, dotter och en god vän ute vid havet. Det har gjort mig lycklig. Finns mycket att vara tacksam till ❤
...havet
vänner
fin man
underbar dotter
min kropp fungerar
maten
vattnet
kaffet vi drack i solen
det goda fikat
livet!
Visa fler inlägg